Cyklade för livet

21/3, 2018 kl. 19:57

Lördagen den 17 mars gick det årliga evenemanget Spin of Hope av stapeln för tionde gången.På olika platser runt om i landet samlades cyklister för att hålla en spinningcykel i gång under tolv timmar och samtidigt bidra till Barncancerfonden , från sju på morgonen till sju på kvällen.Totalt 131 anläggningar på 100 orter runt om i Sverige deltog under lördagens arrangemang.

Arrangemanget är ett av Sveriges största idrottsevenemang och har fler deltagare än både Vasaloppet och Vätternrundan.

– Det engagemang som finns kring Spin of Hope är helt fantastiskt. Jag var med och startade eventet för tio år sedan och sedan dess har antal deltagare och insamlade kronor ökat för varje år. Totalt har Spin of Hope gett 26 miljoner kronor till stöd för barn som drabbas av cancer, och samtidigt sprids viktig information om barncancer. För mig som tidigare spinning-instruktör är det också galet kul att se hur spinning-Sverige och andra motionärer sluter upp och kämpar för att hjälpa cancersjuka barn. Folk är bra härliga, säger Alexander Amprazis som är projektledare för Spin of Hope.

Över 6 miljoner kronor samlades in till Barncancerfonden förra året.

Sjöbo Fitness center i Sjöbo hade sitt arrangemang på räddningstjänsten som under dagen hade öppet hus.

Denna artikel är publicerad på Hälsa Sverige - Hälsomagasinet där alla får vara med via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Thomas Persson

Thomas Persson

nyheter7

Från Sjöbo, Skåne

Medlem sedan 2018-03-12

Hej! Thomas heter jag och är journalist och fotograf. Bor i Sjöbo i Skåne. Skriver om olika händelser i Skåne. Fotograferar allt ifrån naturbilde... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Hjälp

Stäng