Många väljer att skapa helskägg – kanske bara för att prova en ny "look", kanske bara för bekvämlighetens skull eller kanske för att se om det skulle kunna skapa ett ökat intresse från omvärlden.

Med ökad hårväxt kommer ökat behov av skötsel. Så är det med håret på huvudet och så är det med skägget. De flesta av oss känner till de många typer av vård- och stylingprodukter som finns för hår, medan kanske färre vet att det finns minst lika många produkter för att hålla skägget mjukt och fint och snyggt att titta på.

En bra grogrund

Kanske händer det att många ifrågasätter nödvändigheten av att använda vårdprodukter för sitt skägg men faktum är att du verkligen kan hjälpa dig själv och din skäggprakt avsevärt genom att använda produkter som ger näring och balans till huden under skägget.
Med bra kvalitetsprodukter kan du skapa en bra grogrund för hårrötterna vilket i sin tur bidrar till att ge ett fylligt och vackert skägg. Du kan undvika torr hud och bakterier och du kan till och med få ditt skägg att dofta gott av naturliga aromatiska oljor.

Vad tycker andra?

Här spelar luktsinnet roll – har du märkt din reaktion när du träffar någon som du tycker luktar gott? Du känner för att vara i personens sällskap. Omvänt, när vi träffar någon som enligt oss inte luktar så gott tar vi ofta avstånd och är mer skeptiska.

Eftersom skägg har blivit mer populärt nu för tiden och bärarna vill ha ett friskt och välskött skägg är det kanske inte konstigt att många män gärna investerar i skäggkit som innehåller olika produkter som hjälper skägget att se snyggt, smidigt och friskt ut!