Under tre dagar samlas mer än 10.000 deltagare för att ta del av fortbildande föreläsningar, kompetensutbyte med branschkollegor och den senaste innovationerna från leverantörer. På plats bland mer än 150 utställare finns Gävleföretaget HealthTextiles.
– Vi ser verkligen fram emot den här mässan och att få möta hela branschen, säger Tomas Persson, grundare och ägare av bolaget. Där kommer vi att lansera våra unika PPE vårdkläder* för tandläkare och övrig personal. Vi har modeller för både män och kvinnor i TorTex-tyget som är både hållbart, komfortabelt och antibakteriellt efter hundratals tvättar.

På Swedental visas den senaste tekniken och tjänsterna och besökarna diskuterar de senaste projekten, knyter kontakter, gör affärer och tar del av de senaste nyheterna inom branschen. Yrkesverksamma i dentalvården står inför allt större utmaningar och möjligheter än tidigare. Inte minst i samband med det utökade kravet på hållbarhet.
– Det passar oss som hand i handsken, berättar Tomas. Inom just kläder till tandvården är marknaden mycket fragmenterad där 80 procent är mindre privata tandläkarnmottagningar och vi kan bokstavligen erbjuda skräddarsydda lösningar även i dessa volymer. Så vi är mycket förhoppningsfulla när det gäller att hitta nya kunder inom tandvården som uppskattar vår fokus på smart design av PPE vårdkläder.

Kontakt
Tomas Persson
Grundare och ägare
HealthTextiles
www.HealthTextiles.com
info@healthtextiles.com
+46 (0)727-302081


* PPE = Personal Protection Equipment = Personlig skyddsutrustning som skyddar tandläkare, läkare och övrig vårdpersonal.


Om HealthTextiles
Med hjälp av TorTex™-tyget kan vårdgivare avsevärt minska risken för vårdrelaterade infektioner bland tandvård, sjuksköterskor, läkare och deras patienter.
HealthTextiles är en ledande svensk tillverkare med uppdrag att rädda liv och minska kostnaderna för sjukvården genom att utveckla innovativa nya vårduniformer och textilier. Bolaget erbjuder unika antimikrobiella uniformer med svensk kvalitet och design som finnss på sjukhus, hälsokliniker och vårdhem över hela Europa. Företaget har för avsikt att expandera globalt och stöds av EIT Health, European Institute of Innovation and Technology.
Mer information se https://www.healthtextiles.com

Om Swedental
Odontologisk Riksstämma och Swedental är Nordens viktigaste mötesplats för svensk tandvård. Nästa genomförande är på Svenska Mässan i Göteborg 16-18 november 2022. Odontologisk Riksstämma och Swedental är ett arrangemang av Svenska Mässan och Svenska Tandläkare-Sällskapet i samverkan med FSD, Föreningen Svensk Dentalhandel. Mötesplatsen består av en kongressdel (Riksstämman) och en mässdel (Swedental).
Mer information se https://swedental.se