I en klassisk ansiktsbehandling utför Rosmarin Hudvård i Gävle en hudanalys och väljer personanpassade produkter.
– Vi rengör och peelar (även med kemisk peel). Huden värms upp med vattenånga alternativt annan uppvärmning som passar kunden, detta underlättar portömningen. Vi avslutar sedan behandlingen med en skön massage av ansikte, dekolletage och axlar. Därefter en anpassad ansiktsmask. Vi följer upp med serum och fuktcreme, lätt make-up ingår om så önskas berättar Susanne Hasselgren, Auktoriserad Hudterapeut på Rosmarin Hudvård i Gävle.

I en ansiktsbehandling hos Rosmarin Hudvård ingår också peeling av huden, antingen en traditionell kornpeeling eller en kemisk peeling beroende på kundens behov. Syftet med peeling är att avlägsna ytliga döda och torra hudceller och att motverka tilltäppta porer. Det ger också huden en härlig lyster och förbättrar hudens skyddsbarriär med rätt fukt och balans.

Det finns massvis med olika typer av peeling, kornpeeling är den mest vanliga och klassiska och det är ofta den man själv utför hemma med efterföljande mask och fuktprodukter. Men kornpeeling kan likväl reta känslig hud så att huden blir röd och då väljer vi alltid en kemisk peeling, även så kallad syrapeeling, med fruktsyror i olika styrkor i procent och varierande pH-värde beroende på märke och hudtyp. En kemisk peeling bör göras av en auktoriserad hudterapeut för att få rätt bedömning av hudtyp samt behandling. En kemisk peel arbetar lite djupare med ytliga pigmenteringar, linjer, pordjup och håller även huden fin lite längre än en traditionell.

– Kemiska peels hjälper oss att variera våra behandlingar och anpassa behandlingen till det som är bäst för varje individuell kund och hud. Med kemiska peels kan vi också upptäcka nya möjligheter för individens hud, exempelvis kan vi behandla huden beroende på vilken årstid det är.
Vi börjar alltid från grunden för att bygga upp ett förtroende med huden och se till att det blir rätt produkter för individen. En känslig hud kan så småningom bli tåligare om man tar det försiktigt, berättar Susanne Hasselgren.

Mer information om priser och beskrivningar på ansiktsbehandling med kemisk peeling samt andra behandlingar hittar ni på Rosmarin Hudvårds hemsida.

Om Rosmarin Hudvård
Rosmarin hudvård är ett familjeägt företag som verkat i branschen i över trettio år, De erbjuder behandlingar med utbildade hud- och fotvårdsterapeuter samt produkter för välmående och avkoppling såsom ansiktsbehandlingar, fotvård, massage, vaxbehandlingar, manikyr, make up kurser, avancerade behandlingar med Skin needling, Kemisk peeling och Alpha cryopen. Rosmarin Hudvård tar hänsyn till din hudtyp, som också växlar precis som årstiderna, därför behöver man ibland titta över och förändra sin hudvård. Rosmarin hudvård ger rekommendationer som tar hänsyn till dig och dina vanor och behov. Rosmarin hudvård är auktoriserade som hudterapeuter i SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation).

Kontakt
Besöksadress:
Södra Kungsgatan 15
802 51 Gävle

Tel: 026-68 78 64
E-post: info@rosmarin.se
https://rosmarin.se/
Se aktuella öppettider på Rosmarins hemsida.

Bildtext: Ansiktsbehandling piggar upp hos Rosmarin Hudvård.