Men jag vill ha en överblick från 30 000 fots höjd. På samma sätt som jag gjorde i guvernörsämbetet, begär jag de stora, återkommande kommentarerna eller klagomålen. Jag vet att den senaste månaden har en av de vanligaste frågorna varit träningschemat. Adam delade en uppdatering igår om hur ni kan skapa era egna scheman. Jag tror det borde hjälpa många av er.

Motstånd mot det perfekta
Men jag ska också vara ärlig: jag var helt emot det. Det är ytterligare ett fönster till min ledarstil – vi går vidare med uppdateringen eftersom jag var i minoritet. Men jag vill berätta varför jag inte gillade det, för det kan hjälpa er i appen och i livet. Adam och jag skrev dessa träningspass, och vi gav varje enskilt ett standard-schema: det perfekta schemat. Vi vet också att livet händer. Och jag är en stark anhängare av att om du inte har tränat tidigare, och nu tränar en gång i veckan, är det en stor vinst du bör fira hela veckan. Visst, du följde inte vårt ideala schema, men 0 till 1 är absolut den svåraste progressionen, så om du tränar en gång i veckan är jag lika stolt över dig som över dem som klarar sina 6 pass i veckan. Men jag tror inte heller att vi ska låtsas att du följer ett perfekt schema. Om vi gör det och din hela vecka är grön, var är glädjen när du går vidare till två träningspass i veckan? Var är spänningen när du faktiskt når 3 träningsdagar i veckan som programmet är skrivet för?

Vägen till framgång
Det är därför jag motsätter mig så mycket av det vi gör med våra barn. Att göra alla till vinnare innebär att ingen behöver lära sig av att förlora. Och låt mig säga dig, att förlora är det som gör att vinna känns fantastiskt. Våra framgångar har ingen betydelse utan våra kampar. Vi måste sluta röja vägen för att göra folk nöjda eftersom det, visst, fungerar tillfälligt. Men att ta bort kampar, misslyckanden och hinder gör två saker i längden:

Det försvagar människor. Precis som våra biceps växer från att kämpa mot vikten av en bicepscurl, växer våra hjärnor från kamp. De blir mer motståndskraftiga. Vi förlorar det när vi försöker isolera människor från ens möjligheten att misslyckas.
Det tar bort mening och glädje från deras liv. Jag ska göra det här enkelt: anta att du ville nå toppen av ett berg. Tror du att du skulle känna en större känsla av prestation om du satt i en bekväm helikopter som släppte av dig på toppen eller om du kämpade dig upp dit, svettades och hatade vissa av klättringarna? Det är grejen med livet. Ibland — ofta — suger det. Livet innehåller mer obehag än komfort. Men det är det som gör livets höjdpunkter så fantastiska.

Träna ditt sinne
Att träna våra hjärnor att älska obehag är en del av varför vi tränar. Som min mentor Fredi Gerstl sa till mig när jag började träna, jag vill att du tränar ditt sinne lika mycket som din kropp. Så jag förstår att folk hatar att se ett rött X i sina kalendrar. Men om det får dig att tveka och inte vill träna, istället för att ge dig bränsle för att se till att nästa dag är grön, måste vi träna ditt sinne.

Livet kommer att vara mycket röda x. Oavsett hur rik och framgångsrik du är, kommer det alltid att finnas någon som gör dig illa, hälsoproblem som stör dig och hinder på din väg. Det kommer att suga. Jag har börjat tro att hemligheten till lycka inte är ett liv i komfort. Det är att lära sig att älska eller åtminstone acceptera obehag.

Storheten i enkelheten
Här är ett annat sätt att se på detta. Om någon vill ha det ultimata livet i komfort, kan de bara ligga på soffan hela dagen och titta på TV. Men vad händer när de reser sig – för att hämta mat, vatten eller gå på toaletten? De blir andfådda. Varje steg gör ont. Obehag kommer att hitta dig. Mitt uppdrag är att förbereda dig för det. Du kan antingen välja att göra dig obekväm och göra de där repetitionerna av saker som inte känns bra, eller så låter du det smyga upp på dig.

Sluta överanalysera
Så det är en anledning till att jag motsatte mig detta. Jag oroar mig alltid över alla dessa förändringar som är avsedda att göra allting lättare. Den andra anledningen är något jag har pratat med er om tidigare. Jag vill inte att du fastnar i detaljerna. Detaljerna fryser människor.

När du går djupt in i det oväsentliga, tänker du för mycket för att ha tillräckligt med energi för att träna. Upprepa detta varje gång du finner dig själv analysera smådetaljer: Det spelar ingen jävla roll! Allt som betyder något är de stora detaljerna: Tränar du? Äter du bra? Sover du? Rör du på dig? Det är allt. Inget annat jävla spelar någon roll.

Jag hoppas att sparken i baken inte chockar er för mycket. Jag hoppas bara att jag kan få alla att sluta överanalysera. Och alla gör det. I helgen skickade Ketch ett videoklipp till mig av ett fantastiskt marklyft. De första 20 sekunderna stirrar han på stången. Sedan försöker han lyfta, och den rör sig en tum innan han ger upp. Misslyckande. Han stod upp, tog ett djupt andetag och grep tag i vikten igen - den gick upp. Jag FaceTimeade honom direkt. Först sa jag till honom, fantastiskt lyft. Men sedan sa jag att han måste sluta tänka och bara jävla göra det. Det var skillnaden mellan det första och andra lyftet. Det första lyftet stod han där och lät sitt sinne vinna. "Kan du lyfta den här vikten? Det var ett tag sedan." Det andra lyftet andades han bara och lyfte. Om du inte kan träna enligt det perfekta schemat, träna när du kan.
Övertänk inte. Du klarar det. Och oavsett när du tränar, oavsett hur många röda x du ser, kommer jag att vara stolt över dig om du bara tränar. Dessutom förlorade jag debatten om schematillpassning, så när de är klara med att arbeta på det kommer du att kunna göra ditt eget schema. Jag ber bara att du inte använder pausfunktionen eller schemat för att göra det för lätt för dig själv. Träna ditt sinne.
Du kommer att tacka mig en dag.

Arnold

Fritt översatt från Arnold Schwarzenegger nyhetsbrev
"The Positive Corner of The Internet"
Prenumerera på nyhetsbrevet här https://arnoldspumpclub.com

Följ Arnold på sociala medier:
https://www.instagram.com/schwarzenegger
https://twitter.com/Schwarzenegger

Artikel publicerad av Presstjänst i samarbete med https://halsasverige.se