Bra skyltat direkt från parkering vid Högskolan samt ordnat och trevligt mottagande hela vägen till lokalen Idun inne på på campusområdet. Det måste f.ö. vara tidigare idrottshallen för oss som haft förmånen att göra militärtjänsten på gamla Hälsinge regemente, I 14.
Vänliga ordningsvakter och entrévärdar samt ett enkelt och logiskt kösystem underlättade ankomsten där man direkt blev hänvisad till inskrivning t.o.m. före utsatt tid. Ingen som helst onödig väntetid här minsann. Sprita händerna och munskydd på så var det bara att skrida till handling.
Via en mycket trevlig distriktssköterska så var jag då slutligen framme vid en vänlig sjuksyster som glatt meddelade att jag tilldelades Pfizers vaccin. Nålsticket var knappast kännbart och vi ombads dröja kvar 15 minuter i en särskild väntavdelning efteråt innan hemgång. Om det mot förmodan skulle uppstå någon form av allergisk reaktion.
Det gjorde det inte på någon av alla de som var där samtidigt som undertecknad så det blev en snabbt, snyggt och prydlig hemgång med rätt att boka en ny tid efter sex veckor, närmare bestämt efter den 20 juni.

Varför skall man då vaccinera sig?
Vaccination är otvivelaktigt det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19. Vaccination hjälper dessutom till att minska smittspridningen. Därför är det av största vikt att så många som möjligt väljer att vaccinera sig.

Kan det då uppstå några biverkningar?
Ja, du kan bli öm på stickstället i armen, känna dig trött och få huvudvärk efter att du har vaccinerat dig. Du kan också känna dig frusen, må illa, få feber eller ont i lederna och musklerna. Det kallas för biverkningar och är inte ovanligt hos de som fått vaccin mot covid-19. Besvären kommer oftast inom det första dygnet efter vaccinationen. De brukar gå över inom ett till två dygn.
  
Epilog
Väl hemma så var det enkelt via 1177 att boka en ny tid bara någon dag efter utsatt datum. När det gäller s.k. biverkningar blev det i mitt fall endast marginell ömhet just där sticket skett, högt upp bakom det minmala plåstret på vänster överarm. Så rekommendationen är enkel - gör din plikt så kanske vi kan få stopp på det här skitviruset och så småningom kunna glädja oss åt att samhället åter kan öppna upp igen.

För mer information se https://www.1177.se/Gavleborg