Intensivare träning har visat sej vara effektiv för att förbättra tillstånd som framkallas av en inaktiv livsstil.

Norska forskare berättar genom aktuell forskning att fyra minuter av intensiv träning tre gånger i veckan kan vara tillräckligt för att förbättra hälsan hos stillasittande medelålders män.

Det är forskare vid Senter för Hjertetrening i Trondheim som låtit män i 45 till 60 års ålder träna löpning, cykling, trappträning eller rask promenad under en hög ansträngningsnivå.

Hälsan och den fysiska formen förbättrades hos tidigare stillasittande medelålders män av fyra minuters träning tre gånger i veckan under 10 veckors tid.

Resultaten visar att syreupptagnings-förmågan ökade samtidigt som blodtryck och andelen kroppsfett minskade.

Under testperioden fick deltagarna bättre koll på sitt blodsocker när även insulinkänsligheten förbättrades av fyra minuters högintensiv träning några gånger i veckan

https://nhi.no/forskning-og-intervju/stor-helsegevinst-av-fire-minutter-trening/

HÄLSA SVERIGE

Niclas Carlson
Hälsa Sverige
Leg.kiropraktor

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se


TRÄNA MED WEBCOACH HÄLSA
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovations-myndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014. http://www.niclascarlson.se