År 2009 grundade Annika Wiberg, Marknadsskaparna AB, Hälsomässan i Gävle. Den allra första mässan gick av stapeln i april det året och platsen var Högskolan i Gävle.

- Anledningen till att jag startade var att den stora mässan, Gävle Hälsoevent, lades ner och då jag jobbade mycket med marknadsföring för företag inom hälsa insåg jag efter ett par år att det saknades en plattform i Gävle för hälsoföretagare att synas på, säger Annika Wiberg.

Hälsomässan har under åren lockat många utställare, föreläsare och besökare, men efter mässan 2016 blev det en paus.
-Tiden räckte helt enkelt inte till, berättar Annika. Jag köpte konferensanläggningen Gavle Central Konferens i februari 2016 och all min tid och energi gick åt att lära mig och få snurr på denna nya verksamhet. Men nu har jag landat i detta och är så sugen igen att starta upp mässan.

Den 13 oktober är det dags igen och mässan kommer att hållas på Gavle Central Konferens, 1 tr upp i Centralstationen i Gävle. Lika tidigare år är det en spännande blandning av utställare, vissa har varit med ett flertal gånger och en del är helt nya.

Någon som varit med sedan 2010 är Sofie Almqvist som driver Sofies Kroppsvård i Ockelbo och Valbo. Företaget erbjuder flera olika behandlingar, såsom klassisk massage, ansiktsbehandlingar och fotvård, allt utfört av diplomerade terapeuter.
- För 9 året i rad kommer jag att finnas på plats på hälsomässan, säger Sofie. Att få möjlighet att få möta kunderna som verkligen är intresserad av hälsa och på ett avspänt sätt kunna prata och ge lite utav min kunskap är det bästa med att vara utställare. I år kommer jag att lansera min nya Lunula laser som behandlar nagelsvamp, så jag hoppas på många intresserade besökare.

Ett företag som är med för första gången är Shapy AB. Cecilia Emius berättar att företaget har sedan 2012 jobbat med varierade hälsorelaterade tjänster, men är mest kända för att ha vunnit Klarnas entreprenörstävling Tillväxtjakten med sajten Shapy.se, som var först i Sverige med streamad gruppträning.
Nu satsar vi för fullt, jag och min man Johan som är läkare. Vi har länge velat hitta ett sätt att låta våra olika kompetensområden mötas, säger Cecilia som är Hälsopedagog i grunden. I november öppnar vi äntligen vår gemensamma verksamhet på N.Skeppsbron 5A. Vi kommer att vända oss till de som är friska, men som vill optimera sin befintliga hälsa och även bryr sig om sin framtida hälsostatus. I studion som kommer att heta ”Local” kommer du att kunna göra omfattande hälsotester med tillhörande åtgärdsförslag, diverse injektionsbehandlingar, tränings och kostkurser mm.
- Vi väljer självklart att delta på Hälsomässan för att få möjlighet att både möta potentiella kunder och blivande branschkollegor, avslutar Cecilia.

Förutom många engagerade och kunniga utställare inom hälsobranschen erbjuds även kortare föreläsningar på mässan. En av föreläsningarna kommer att hållas av Kim Forsell och Elin Hagman som båda arbetar som hälsoutvecklare på företaget Work for You.
Kim berättar att föreläsningen tar upp hur svenskt arbetsliv mår just nu och vi kommer att prata om ämnet på organisations- och individnivå. Vi väver även in roliga övningar under föreläsningen.