Klassisk bräda hjälper dåliga ryggar
6/12, 2016 kl. 21:15En av de vanligaste orsakerna till ryggbesvär är dagliga framåtlutande arbetsställningar. Dessa förorsakar uttröttning av muskulaturen med ofta återföljande utplaning av ländryggen. Det är en sanning som är lika aktuell nu som i mitten av förra seklet när den här unika men lite bortglömda brädan för att hjälpa människor med dålig rygg togs fram.
På grund av brädans utformning anpassad efter en perfekt svankad rygg, kroppsviktens fördelning och ländryggens elasticitet åstadkommer brädan en välgörande tryckminskning inom ländryggens ledsystem, förklarar Stig.
Rygghjälparen placeras på en soffa eller i sängen och man skall börja försiktigt med endast 10 minuter och vänja sig vid mallen. Rygghjälparen kan även användas vid bilkörning eller i sittande ställning i exempelvis i vissa fåtöljer eller kontorsstolar.
– Mer än hälften av befolkningen får någon gång i livet besvär med ryggen, menar Stig. De vanligaste orsakerna är dåliga arbetsställningar som förorsakar utmattning av ryggmuskulaturen med ryggproblem som följd. Rygghjälparen är en ergodynamiskt utvecklad produkt efter en gammal beprövad metod som sträcker ut dina muskler och rätar ut din svank. Unnar man sig en 10-15 minuter på soffan eller sängen dagligen med Rygghjälparen och kopplar av så kommer man efter en tid att få en betydligt bättre rygg. Rygghjälparen har prövats vid rehabiliteringskliniker och utfallit till mycket stor belåtenhet. Om brädan används dagligen sker en ständigt pågående förebyggande behandling så mitt tips är därför att avända Rygghjälparen året runt.
Exempel på användningsområden:
• Vid ryggtrötthet.
• Vid långvariga lindriga smärtor med rörelseinskränkning.
• Vid ryggskott, om mallen skyndsamt kommer till användning.
• Om man har ryggskott med jämna mellanrum - eventuellt med ischias - trimmas ryggen med hjälp av. Man börjar då helst under en smärtfri period. Återfallen uppges bli lindrigare, sällsyntare och skall kunna upphöra.
För mer information se: http://www.rygghjalparen.se
Denna artikel är publicerad på Hälsa Sverige - Hälsomagasinet där alla får vara med via SvenskPress.se.
Se villkor här »
Kommentarer
Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!