Kravrestaurang levererar supé till regionala företagargalan Eldklotet
7/1, 2016 kl. 13:27Företagargalan Eldklotet, som Bollnäs kommun i år är värd för, kommer att servera en supé som är kravcertifierad och i möjligaste mån lokalproducerad. Det är krögaren Pär Johansson och hans två Bollnäsrestauranger Bollnäs kulturkrog och Växbo krog som fått uppdraget att leverera maten till 500 gäster.
– Det är roligt att vi fått uppdraget och jag vill gärna vara med och marknadsföra Bollnäs, säger Pär Johansson.
– Vi vill bidra till optimism och framtidstro i hela länet och tycker det är glädjande att en lokal krögare med en klar målsättning vad gäller hållbarhet levererar supén till galan.
Jobbat för certifiering
Pär Johansson har i två år arbetat för kravcertifiering och för ett par månader sedan blev det klart att Bollnäs kulturkrog och Växbo krog nu är Hälsinglands enda kravcertifierade restauranger. Att kalla sig kravcertifierad ställer stora krav på djurhållning, växtodling, fodertillverkning, klimatpåverkan samt socialt ansvar för medarbetare vad gäller villkor. Pär Johansson lovar en god och smakrik måltid. Omkring 25 servitörer/servitriser och 5-10 kockar kommer att vara sysselsatta.
– Vi kommer att stå för hela arrangemanget kring middagen.
Bollnäs visar upp sig
Kommunalrådet Marie Centerwall är stolt över vad Bollnäs kan erbjuda i restaurangväg.
– Det är fantastiskt att vi i Bollnäs har förmånen att ha kravcertifierade restauranger.
Den 23 april äger alltså den stora företagargalan rum.
– Jag ser fram emot Eldklotet och möjligheten för oss att visa vad Bollnäs har att erbjuda, säger kommunalrådet Marie Centerwall i Bollnäs.
Denna artikel är publicerad på Hälsa Sverige - Hälsomagasinet där alla får vara med via SvenskPress.se.
Se villkor här »
Kommentarer
Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!