Olja mot hjärt och kärlbesvär
2/3, 2013 kl. 20:03
Genom att äta medelhavskost istället för fettfri diet kan vart tredje fall av hjärt- och kärlrelaterade besvär undvikas.
Spanska forskare slår ett slag för medelhavsdieten i en stor studie med över 7400 deltagare. Hjärtfriska personer i riskzonen för hjärt och kärlbesvär deltog i en studie där tre olika typer av kosthållning jämfördes. Medelhavskost med extra tillskott av nötter och medelhavskost med extra olivolja jämfördes med ett fettsnålt alternativ. Efter 5 år visade resultatet av testet att den som äter av medelhavsdieten med extra nötter eller olivolja istället för fettsnål diet löper betydligt mindre risk att drabbas av skadliga hjärt- och kärlsjukdomar.
New England Journal of Medicine
Från Gävle, Gästrikland
Medlem sedan 2009-05-08
Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer