Nyheterna skriver på sin hemsida:
Felbehandlingarna har hittills kostat den norska patientförsäkringen 13 miljoner kronor, men det känner hennes svenske arbetsgivare inte till eftersom hon inte berättat det och sjukhuset endast gjort en begränsad kontroll av henne. Informationen kommer i stället från den norska radion NRK som åkt till Sverige för att följa upp läkaren.
- Jag förstår att människor kommit till skada och det måste man ha respekt för. Därför tror jag att det är viktigt att man utbyter sådan information mellan länderna, säger Kjell Norrman, divisionschef vid landstinget i Gävleborg som anställt läkaren, till NRK.
Nyheten finns på: http://www.nyhetskanalen.se/1.1649311/2010/05/23/skandallakare_arbetar_i_sverige

Det är en fullkomlig skandal att man inte har tagit referenser på läkaren och det här måste få personliga konsekvenser för den som anställt läkaren. I grund och botten handlar det här självklart om att Landstinget Gävleborg har så dålig personalpolitik att läkare inte vill arbeta i vårt landsting. Det här måste ändras efter valet - när Alliansen har tagit över ledarskapet inom Landstinget Gävleborg lan vi få en ny personalpolitik .
Politikernas ansvar är att garantera patientsäkerheten i alla lägen!!
Jag tänker också på Monika från Söderhamn som jag mötte förra veckan och som berättade att hon opererat sin höftled på sjukhuset i Hudiksvall. Operationen måste göras om på ett annat sjukhus för att det var så dåligt gjort. Förmodligen samma läkare som det skrivs om idag.
Aftonbladet skriver också på nätet om det här:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7173174.ab

Läs mer om Lars Beckman: http://www.larsbeckan.se