Dagens konferencier, Leif Grytenius, började med att hälsa de ca 300 åhörarna välkomna tillsammans med Söder Källas grundare och skapare Anette Svedinger-Eriksson. Anette berättade kort om visionen för Söders Källa och vad som erbjuds i huset redan nu.
I år var det sex stycken olika föreläsare som fångade publiken med intressanta, lärorika och tankeväckande föredrag om hur tankarna styr våra liv. Många bra exempel togs upp och igenkännande nickningar kom från bänkraderna.

- För att firandet ska nå ut till många människor har vi valt att alla föreläsningar ska vara gratis, säger Bengt-Göran Wikström en av grundarna till Tankens Dag.

De som föreläste var: Bengt-Göran Wikström, Anneli Nilsson, Leena Bergander, Benny Andersson, Lisbeth Pedersen och Mats Ohlsson.

Tankens Dag uppmärksammedes inte bara i Gävle utan även ett litet firande ägde rum på ett barnhem i Nepal. Barnhemmet drivs av föreningen ”Gatubarn i Nepal”.
Både Radio Gävleborg och Radio Västmanland hade även under dagen ett reportage om Tankens Dag.

- Det roligaste jag vet är att göra någon glad. Någon kan vara såväl jag själv som någon annan. Här på Tankens dag fick jag mångdubbel utdelning. Massor av glada och tacksamma människor och jag var en av dom, säger en leende Leif Grytenius.